Wat te doen na overlijden?

Lees nu verder of neem direct contact op.

Bij Vermeer Uitvaartzorg: ❤ 30% Meer tijd en Aandacht ❤ 100% Oprechte interesse ❤ 1 Uniek afscheid

Wat te doen na overlijden?

De kans is groot dat we in ons leven allemaal een overlijden van een dierbare meemaken en dan voor de opgave staan om het afscheid te regelen. Gaat het om een overlijden van een naaste die geen wensen over de uitvaart deelde, dan moet u in een korte, emotionele en hectische periode veel belangrijke keuzes maken. Zijn er wel wensen bekend? Dan is het verdriet niet minder, maar het geeft wel rust en de extra troost dat u weet dat u aan de wensen van uw dierbare voldoet.

Wat te doen na een overlijden

Wij werken o.a. in de buurt van: emmen, coevorden, hoogeveen

De belangrijke eerste taken na een overlijden

De eerste dingen die u doet na een overlijden:

  • Overlijden melden bij arts, uitvaartverzorger, familie en vrienden.
  • Identiteitsbewijs klaarleggen.
  • Kleding voor overledene klaarleggen.

Na deze eerste dingen volgen meer belangrijke zaken die u moet regelen. Weet u bijvoorbeeld dat u een uittreksel van de overlijdensakte nodig heeft om allerlei formele zaken te regelen, zoals het opzeggen van contracten of het aanvragen van de uitkering vanuit een levensverzekering? En weet u wat de tijd is die tussen overlijden en begraven of cremeren moet zitten en wat de periode is die ertussen mag zitten?

U hoeft dat allemaal niet te weten en u hoeft ook niet alles zelf te regelen. Peter Vermeer, uitvaartbegeleider van Vermeer Uitvaartzorg, weet precies wat er moet gebeuren na een overlijden. Nadat de belangrijkste eerste dingen geregeld zijn, neemt hij de tijd om naar u te luisteren en zo opeenvolgend alles te regelen wat van belang is om een passend en persoonlijk afscheid te verzorgen.

Als u uw wensen wilt vastleggen voor uw overlijden luistert en adviseert hij ook graag.

Kan Peter Vermeer u helpen met de uitvaart van uw dierbare?
Wilt u meer weten over het vastleggen van uw uitvaartwensen?

Ervaring van een klant

Wij zijn heel goed en alert behandeld toen mijn ouders onverwacht 3 dagen na elkaar overleden. We meldden dit midden in de nacht aan jou Peter, en in de ochtend had jij al geregeld dat ze samen konden worden opgebaard. Ook de crematieplechtigheid kon gezamenlijk plaatsvinden. We zijn dankbaar dat dat op zo korte termijn geregeld kon worden. We kijken met warmte op een moeilijke periode terug mede dank zij jouw inbreng. Bedankt!

Connie Jager, Castricum / Haren

Vrijblijvend kennismaken?

Om er 100% voor u te kunnen zijn, werk ik voor niet meer dan twee families tegelijk. Maak daarom nu een vrijblijvende afspraak om uw wensen te bespreken.

Wat moet u regelen?

Wilt u weten wat u (nog) moet regelen voor uw uitvaart? Vul nu de gratis uitvaarttest in. U krijgt direct inzage in wat u nog moet regelen.