Rouwvervoer, uitvaartvervoer, begrafenisvervoer, en volgauto’s in Emmen

Bij Vermeer Uitvaartzorg: ❤ 30% Meer tijd en Aandacht ❤ 100% Oprechte interesse ❤ 1 Uniek afscheid

Rouwvervoer, uitvaartvervoer, begrafenisvervoer, en volgauto’s in Emmen

Hoewel veel mensen nog de benaming lijkauto gebruiken, hanteren wij liever de algemene term rouwvervoer. Bij Vermeer Uitvaartzorg kunt u terecht voor rouwvervoer, uitvaartvervoer, begrafenisvervoer en volgauto’s. In ons eigen assortiment kunnen we voorzien in een Mercedes rouwauto’s. Verder kunnen we via ons uitgebreide netwerk een breed scala van mogelijkheden op het gebied van staatsievervoer aanbieden.

Uitvaartvervoer na het overlijden

Na het overlijden kan er worden gekozen om de overledene thuis op te baren of te kiezen voor een uitvaartcentrum. Wanneer er wordt gekozen voor een rouwcentrum wordt de overledene in de meeste gevallen door ons overgebracht van de plaats van overlijden naar de gekozen opbaarlocatie.

Hoe gaat het opbaren van een overleden persoon in zijn werk? >>

Staatsievervoer op de dag van de uitvaart

Het vervoer op de dag van de uitvaart wordt ook wel staatsievervoer genoemd. Op de dag van de uitvaart wordt de overledene vervoerd van het rouwcentrum, het woonhuis of verpleeghuis naar de kerk, begraafplaats, uitvaartcentrum of het crematorium. Voor het rouwvervoer zijn diverse mogelijkheden waaruit men kan kiezen.

Rouwauto in kleur

Op dit moment is bij ons grijs de meest gebruikte kleur rouwauto. Naast de kleur grijs wordt er ook regelmatig gekozen voor de kleur wit. Op speciaal verzoek is het mogelijk om bijvoorbeeld een rode rouwauto in te zetten. U zult begrijpen dat hier speciale voorwaarden en kosten aan verbonden zijn.

Waar vind ik een mooi gedicht of mooie muziek voor op de uitvaart?

Er is heel veel te vinden op internet. Zoek naar uitvaartgedichten of gelegenheidsgedichten via Google of een van de andere zoekmachines. Toon Hermans, Toon Telligen, Gerrit Achterberg zijn veel geziene namen. Voor muziek geldt hetzelfde, er is zoveel mooie muziek en het is zo smaakgebonden dat een goed advies bijna niet te geven is. Alles mag tegenwoordig, zeker als de tekst of de muziek een relatie heeft met de overledene. Begin met inspiratie opdoen in de boekenkast van de overledene, noteer de namen van de auteurs en zoek daarop verder. Hetzelfde geldt voor de muziek. Informeer wel van te voren wat het muzieksysteem van de uitvaartlocatie aankan (cd, usb, mp3, vanaf mobiel).

Kosten van het begrafenisvervoer

De kosten van het begrafenisvervoer is afhankelijk van het type gekozen rouwvervoer, de afstand en de eventuele wachttijden tijdens een afscheidsceremonie. Ook maakt het verschil of het gekozen rouwvervoer regionaal beschikbaar is of dat er van grotere afstand moet worden ingehuurd. Heeft u specifieke wensen neem dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Rouwvervoer en de wet

De Wet op de Lijkbezorging spreekt zich niet specifiek uit over het vervoer van een overledene. Er is dus niet wettelijk voorgeschreven dat er een rouwauto gebruikt moet worden voor het vervoer van een overledene. Wanneer u een vervoermiddel heeft dat geschikt is om een overledene te vervoeren is het dus mogelijk dit zelf te doen. Wel is het zo dat de overledene in een kist of andere omhulling moet worden vervoerd zodat deze niet zichtbaar is voor anderen.

Bijzonder rouwvervoer:

• de kinderrouwauto
• De loopkoets
• De Rouwsnoek – Citroën ID/DS
• Harley rouwmotor met zijspan
• Rouwbus – uitvaartbus
• Rouwfiets
• Rouwkoe
• Rouwkoetsen
• Rouwvervoer Amerikaans
• Rouwvervoer met paard en wagen
• Rouwvervoer per VW T2 busje
• Rouwvervoer van kinderen
• Royce-rouwvervoer
• Uitvaarttruck
• Volkswagen Kever met rouwaanhanger

Lees meer over het regelen van een uitvaart. >>

Ervaring van een klant

Wij zijn heel goed en alert behandeld toen mijn ouders onverwacht 3 dagen na elkaar overleden. We meldden dit midden in de nacht aan jou Peter, en in de ochtend had jij al geregeld dat ze samen konden worden opgebaard. Ook de crematieplechtigheid kon gezamenlijk plaatsvinden. We zijn dankbaar dat dat op zo korte termijn geregeld kon worden. We kijken met warmte op een moeilijke periode terug mede dank zij jouw inbreng. Bedankt!

Connie Jager, Castricum / Haren

Vrijblijvend kennismaken?

Om er 100% voor u te kunnen zijn, werk ik voor niet meer dan twee families tegelijk. Maak daarom nu een vrijblijvende afspraak om uw wensen te bespreken.

Wat moet u regelen?

Wilt u weten wat u (nog) moet regelen voor uw uitvaart? Vul nu de gratis uitvaarttest in. U krijgt direct inzage in wat u nog moet regelen.