Direct een uitvaart regelen

De dagen rond een overlijden zijn verdrietig en tegelijk is daar de hectiek van de uitvaart direct regelen. Voor uw gevoel moet u vaak snel belangrijke besluiten nemen en u bent misschien niet op de hoogte van wat er allemaal mag en kan. Wij helpen u in deze dagen om de rust te bewaren en overzicht te houden zodat we samen voor een mooi afscheid zorgen.

Bij Vermeer Uitvaartzorg: ❤ 30% Meer tijd en Aandacht ❤ 100% Oprechte interesse ❤ 1 Uniek afscheid

Dag 1:

Waarschuw een arts om overlijden en de oorzaak van overlijden officieel vast te stellen.

Verklaring van overlijden

De arts geeft een verklaring van overlijden en een verklaring van de oorzaak van overlijden (A en B-verklaring) af. Deze verklaringen zijn nodig voor verdere afhandeling van de wettelijke voorschriften en administratieve zaken op het gemeentehuis. In de meeste gevallen doet de uitvaartverzorger aangifte van overlijden, maar u kunt dit ook zelf doen. Dit moet in de gemeente waar het overlijden plaatsvond.

Familie en vrienden op de hoogte brengen

Tijdens het wachten op de arts of na diens bezoek kunt u familie en vrienden telefonisch op de hoogte brengen van het overlijden.

Uitvaartondernemer bellen

U bent niet verplicht om een uitvaart te regelen via de partij waar uw uitvaartverzekering loopt. U bent vrij om zelf een uitvaartondernemer te kiezen. Als u voor ons kiest, belt u 0591 22 79 22. Wij maken met u een afspraak om op zeer korte termijn, vaak dezelfde dag nog, bij u langs te komen. We bespreken dan de meest dringende zaken zoals de verzorging, opbaring en de dag en tijdstip van de uitvaart. Wij willen dat graag doen met meerdere directe nabestaanden die mee willen praten en denken over de eerste bestemming van de overledene, de uitvaart en de eventuele rouwkaart.

Klaarleggen van kleding en papieren

Als u er toe in staat bent, kunt u alvast wat spullen opzoeken en klaarleggen, bijvoorbeeld kleding voor de overledene, het trouwboekje (indien van toepassing en aanwezig), eventueel beschreven uitvaartwensen van de overledene, adressenlijst voor rouwkaarten en de polis(sen) van de uitvaartverzekering (indien aanwezig).

Direct-een-uitvaart-regelen
Direct-een-uitvaart-regelen- met nabestaanden

Dag 2:

Wij nemen graag de tijd voor een gesprek met nabestaanden om te horen hoe uw dierbare in het leven stond en wat voor ideeën er al zijn over het afscheid. De eerste, meest dringende zaken zijn de eerste dag al geregeld en we nemen nu stap voor stap met u door wat er deze en de komende dagen moet gebeuren. Wij kunnen u alles uit handen nemen, maar als u wilt mag u ook veel zelf doen en ondersteunen wij alleen waar dat nodig is.

Dag 3 tot en met 5:

Wij komen de eerste dagen dagelijks langs en als u tussendoor vragen heeft, kunt u ons altijd bellen. De daaropvolgende dagen zijn qua organisatie doorgaans rustiger, maar als u dat wilt bezoeken wij u iedere dag. Zo regelen we wat opeenvolgend van belang is om een passend en persoonlijk afscheid te verzorgen.

Enige tijd na de uitvaart komen wij langs bij de nabestaanden voor een afsluitend gesprek. Zijn er daarna nog vragen dan mag u ons altijd nog bellen.

Begrafenis-en-begraven

Ervaring van een klant

Wij zijn heel goed en alert behandeld toen mijn ouders onverwacht 3 dagen na elkaar overleden. We meldden dit midden in de nacht aan jou Peter, en in de ochtend had jij al geregeld dat ze samen konden worden opgebaard. Ook de crematieplechtigheid kon gezamenlijk plaatsvinden. We zijn dankbaar dat dat op zo korte termijn geregeld kon worden. We kijken met warmte op een moeilijke periode terug mede dank zij jouw inbreng. Bedankt!

Connie Jager, Castricum / Haren

Vrijblijvend kennismaken?

Om er 100% voor u te kunnen zijn, werk ik voor niet meer dan twee families tegelijk. Maak daarom nu een vrijblijvende afspraak om uw wensen te bespreken.

Wat moet u regelen?

Wilt u weten wat u (nog) moet regelen voor uw uitvaart? Vul nu de gratis uitvaarttest in. U krijgt direct inzage in wat u nog moet regelen.