Kiest u voor een crematie?

Lees nu verder of neem direct contact op.

Bij Vermeer Uitvaartzorg: ❤ 30% Meer tijd en Aandacht ❤ 100% Oprechte interesse ❤ 1 Uniek afscheid

Kiest u voor een crematie?

In 1914 vond in Nederland de eerste crematie plaats. In 2003 werden er voor het eerst meer mensen gecremeerd dan begraven en ruim honderd jaar na de eerste crematie kiest 65 procent voor deze mogelijkheid. Misschien staat u op dit moment wel voor het regelen van een crematie van een naaste of wilt u meer weten over cremeren?

Waar moet u aan denken bij een crematie?

De voorbereidingen voor een crematie zijn nagenoeg hetzelfde als die voor een begrafenis, maar er zijn een paar specifieke dingen waar u over na moet denken:

Keuze crematorium

  • U bent vrij in uw keuze van een crematorium. Het hoeft dus niet de dichtstbijzijnde mogelijkheid te zijn.

De plechtigheid in het crematorium

  • De meeste crematoria gaan uit van standaardtijden. Als u een uitgebreide plechtigheid wilt, is het raadzaam om extra tijd te reserveren.

Ruimte

  • Afhankelijk van het aantal verwachte belangstellenden kunt u bij een crematorium vaak kiezen uit een kleine of grote aula.

Bloemen

  • Wat wilt u doen met de bloemen?

Afscheid voor nabestaanden

  • Wilt u afscheid nemen in de aula of wilt u aanwezig zijn bij het invoeren van de kist in de oven?

Asbestemming

  • Nabestaanden geven aan wat de asbestemming is. U kunt as laten verstrooien, bewaren of een combinatie daarvan. Er zijn voor zowel verstrooien als bewaren veel verschillende mogelijkheden.
Crematie verzorgen door Peter Vermeer

Wij werken o.a. in de buurt van: emmen, coevorden, hoogeveen

Vermeer Uitvaartzorg helpt u graag

Peter Vermeer helpt u graag om van de crematie van uw dierbare een persoonlijk en uniek afscheid te maken. Hij verzorgt de contacten met het crematorium en staat u met raad en daad bij, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken.

Ervaring van een klant

Wij zijn heel goed en alert behandeld toen mijn ouders onverwacht 3 dagen na elkaar overleden. We meldden dit midden in de nacht aan jou Peter, en in de ochtend had jij al geregeld dat ze samen konden worden opgebaard. Ook de crematieplechtigheid kon gezamenlijk plaatsvinden. We zijn dankbaar dat dat op zo korte termijn geregeld kon worden. We kijken met warmte op een moeilijke periode terug mede dank zij jouw inbreng. Bedankt!

Connie Jager, Castricum / Haren

Vrijblijvend kennismaken?

Om er 100% voor u te kunnen zijn, werk ik voor niet meer dan twee families tegelijk. Maak daarom nu een vrijblijvende afspraak om uw wensen te bespreken.

Wat moet u regelen?

Wilt u weten wat u (nog) moet regelen voor uw uitvaart? Vul nu de gratis uitvaarttest in. U krijgt direct inzage in wat u nog moet regelen.